Krasivaja Ukraina

Mooi Oekraïne

Informatie:

*      Oekraïne door de eeuwen heen

*      De Oekraïner

*      Kiëv

*   Ikonen

*    Tsjernobil

*    Tsjernobil 20 jaar later

*    Toespraak

Fotopresentaties:

*      Dagelijks leven

*      Kathedralen

*      Kloosters

*      Scholen

*      Tsjernobil

*      Herinneringen

 

Iets van de liefde voor dit land en zijn bewoners heb ik geprobeerd tot uiting te brengen op deze website. Er is informatie te vinden over het land, de hoofdstad Kiëv, de bewoners, ikonen en Tsjernobil, en een toespraak.

De schoonheid van het land komt tot uiting in de fotogalerijen van Kiëv, Kathedralen, Kloosters, het onderwijs op de scholen, en in unieke foto's van Tsjernobil. Tenslotte zijn ook afbeeldingen van mijn tastbare herinneringen te vinden.

Wat is het aantrekkelijke van Oekraïne, zo zal menigeen zich wellicht afvragen. Een land uit de voormalige Sovjet-Unie, nu onafhankelijk, maar bekend om de kernramp van Tsjernobil, om armoede en corruptie, om mijnrampen in het Donetjsbekken. Het beeld wordt anders ingekleurd als je Oekraïners ontmoet. Waaardoor het precies komt weet ik niet, maar ik heb Oekraïne in mijn hart gesloten. Niet in de laatste plaats door de indrukken van religie die ik er heb opgedaan. Het zingen in de Oekraïens (Russisch) Orthodoxe kerk dringt door tot in je ziel. De schitterende kathedralen met hun in de zon glanzende koepels zijn een schoonheid voor het oog. De ontmoetingen met Oekraïeners kenmerken zich door contact van hart tot hart.

Webmaster: Adriaan de Heer
Deze site is gestart op
18 oktober 2002